Резніков: Україна опанувала понад 300 стандартів НАТО

Резніков: Україна опанувала понад 300 стандартів НАТО

Українські військові опанували понад 300 стандартів НАТО. Україна вже стала членом Альянсу де-факто, але лишилося стати ним де-юре.
Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі національного телемарафону.
"Україна опанувала понад 300 стандартів НАТО. За шість місяців війни ми опанували "натівську" зброєю, причому дуже складну. Артсистеми 155-го калібру, MLRS, зенітні установки Gepard і багато чого іншого", – зазначив Резніков.

Він також наголосив, що українські військові проходили та проходять навчання на цих системах та успішно їх використовують на полі бою.
Раніше Резніков заявив, що в секторі оборони Україна співпрацює з НАТО більш глибоко, ніж деякі його формальні члени. Україна й надалі поглиблюватиме фактичну інтеграцію у сфері оборони.
Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський оголосив про подання заявки на вступ до НАТО та зазначив, що країна розраховує на приєднання у прискореному порядку.
Зазначимо, що рішення України вже підтримали чотири країни, такі як Канада, Литва, Латвія та Естонія, проте процедура потребує одноголосного схвалення всіх 30 членів Альянсу.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram