Уряд повернув контроль за ліцензіями для паливного, тютюнового та алкобізнесу

Уряд повернув контроль за ліцензіями для паливного, тютюнового та алкобізнесу

Кабінет міністрів додав виробництво та торгівлю алкоголем, тютюновими виробами та до переліку бізнесів, яким в умовах воєнного стану необхідні ліцензії для початку діяльності.
Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.
Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 10 вересня. Дотепер бізнес у цих сферах міг розпочати діяльність на принципах декларування.
Як зазначила перша віцепремʼєр-міністерка економіки Юлія Свириденко, рішення дозволить посилити контроль над обігом високоліквідних підакцизних товарів. Зокрема таких, що мають стратегічне значення для держави, тобто спирт та пальне, а також товарів, які мають шкідливий вплив при споживанні, передусім тютюну та алкоголю.

На переконання Міністерства економіки, такий крок дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів, попередить можливі зловживання у сфері обігу товарів, що несуть небезпеку для життя та здоров’я населення.
Водночас Свириденко наголосила, що повернення ліцензування є радше винятком і уряд налаштований на політику дерегуляції.
"З початку широкомасштабної агресії ми перевели понад 500 дозвільних процедур на декларативний принцип. Плануємо зменшити кількість видів дозвільних документів до п’яти", – повідомила вона.

Згідно з рішенням уряду, ліцензування повертається для бізнесу, який хоче провадить діяльність у сфері виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, зерновим дистилятом, біоетанолом.
Також зміни стосуються виробництва і торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах та діяльності з виробництва, торгівлі та зберігання пального.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram