Лукашенко пригрозив ліквідувати білоруські партії за відмову від «партнерства»

Лукашенко пригрозив ліквідувати білоруські партії за відмову від «партнерства»

Олександр Лукашенко на зустрічі з представниками політичних партій пригрозив їх ліквідувати, якщо вони відмовляться від «партнерства» з владою.
"Пішли вліво, вправо — партію чи громадський рух має бути ліквідовано. Тільки так ми можемо утримати країну в якійсь колії, у якихось межах. Це як пропозиція до законопроєкту", – сказав він.

За словами Лукашенка, інакше Білорусь нібито "знову одні тягнутимуть на захід, інші – на схід, треті – на південь або північ".
"Ми будемо тіпатись, відносно невелика країна з невеликим населенням, і не знатимемо, куди нам йти. І взагалі можемо піти у зворотний бік. Тому генеральна лінія", – сказав він.

Також Лукашенко заявив, що вже нібито "наївся президентства" і шкодує, що не забрав у народу право обирати президента.
"Ми даремно не ризикнули запропонувати людям обирати органи влади, особливо президента на Всебілоруських народних зборах. Вибори президента – це завжди буде розгойдувати ситуацію. Подивіться в Китаї, всеж-таки політика та партійна діяльність – це теж професійна робота", – зазначив. він.

За його словами, 7,5 млн. виборців у Білорусі недостатньо усвідомлено занурені в політичні процеси.
"Я побоявся того, що ось право у народу відберемо… Пережили б це, але спокійно працювали б. А парламент обирали б по округах… Другий нюанс був у тому, що почнуть мене звинувачувати в тому, що я боюся народу, хочу триматися за крісло … Я вже наївся президентства", – додав Лукашенко.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram