Терехов: армія РФ пошкодила історичну будівлю та школу в центрі Харкова

Терехов: армія РФ пошкодила історичну будівлю та школу в центрі Харкова

Унаслідок обстрілу російськими окупантами Харкова у ніч на суботу, 27 серпня, постраждала історична будівля — прибутковий будинок купця Адама Піотровського.
Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.
Попередньо, інформації про поранених та загиблих від ДСНС немає. Окрім історичної будівлі, росіяни атакували школу в центрі Харкова.
За словами міського голови, прибутковий будинок Піотровського реставрували кілька років тому.
У 1911 році купець вирішив побудувати його на Торговій площі, 4, де часто проходили ярмарки та міські масові заходи. Після 1917-го будівлю пристосували під Будинок колгоспника з готельними номерами, їдальнею і громадськими приміщеннями.

За час Другої світової війни вона не постраждала. У повоєнні часи там був центральний поштамт, який після відновлення основної будівлі на Привокзальній площі трансформували в поштове відділення. За весь час в історичній будівлі провели низку реконструкцій — частину унікального зовнішнього декору було втрачено. Після однієї з них у 1992 році будинок передали Харківському бюро технічної інвентаризації.
Армія РФ регулярно обстрілює Харків та область, руйнуючи інфраструктуру та вбиваючи мирних жителів. У ніч на середу, 24 серпня, війська РФ посилили атаки, вдаривши по одному з районів Харківщини касетними боєприпасами.
Наслідки обстрілу. Фото: Ігор Терехов

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram