Шольц пообіцяв, що Німеччина продовжить постачання зброї в Україну

Шольц пообіцяв, що Німеччина продовжить постачання зброї в Україну

Німеччина продовжить підтримувати Україну зброєю для захисту її суверенітету та територіальної цілісності, заявив канцлер Олаф Шольц.
"Наше центральне завдання – зробити все для підтримки України", – сказав він під час брифінгу з канадським прем'єр-міністром Джастіном Трюдо.

Він наголосив, що Берлін вже постачає зброю і надає кошти Україні. Також, за його словами, німецька зброя змінює ситуацію на фронті та допомагає українцям захищатися від ударів з повітря.

"Ми розуміємо можливість подальшої ескалації, тому робимо важливу обіцянку: ми продовжуватимемо підтримувати Україну подальшим постачанням зброї", — наголосив канцлер.

Раніше ЗМІ повідомляли, що уряд ФРН уже кілька місяців ігнорує прохання України про додаткові постачання озброєнь. Самого ж Шольця депутати Бундестагу неодноразово закликали збільшити військову допомогу Києву.
На початку серпня канцлер назвав неправдою повідомлення у ЗМІ про скорочення військової підтримки України. При цьому Міноборони Німеччини відмовилося збільшити постачання зброї Україні через побоювання послабити обороноздатність НАТО.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram