Генсек ООН їде в Україну, щоб провести переговори із Зеленським та Ердоганом

Генсек ООН їде в Україну, щоб провести переговори із Зеленським та Ердоганом

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш планує вдруге після повномасштабного вторгнення РФ приїхати до України. Він хоче зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським та головою Туреччини Реджепом Ердоганом у Львові 18 серпня.
Про це 16 серпня під час виступу в ООН заявив речник генсека Стефан Дюжаррик. Гутерреш приїде на запрошення Зеленського. Після зустрічі з президентами у Львові він має намір 19 серпня відвідати Одеський порт.
Гутерреш хоче обговорити низку питань, зокрема обстріли Запорізької АЕС, вбивство полонених українських військових у Оленівці та експорт зерна.

Після візиту в Україну генсек ООН вирушить до Туреччини.
До цього Гутерреш приїжджав до України ще наприкінці квітня. Тоді він відвідав Київ, встигнувши перед цим провести зустріч із російським диктатором Володимиром Путіним у РФ. Саме того дня ворожі ракети вдарили по українській столиці.
Зазначимо, Україна має достатньо доказів того, що 29 липня в колонії в окупованій Оленівці російські окупанти вчинили заздалегідь сплановане масове вбивство українських військовополонених. Проте в ООН після трагедії у СІЗО майже тиждень зберігали мовчання і ніяк не коментували черговий злочин Росії.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram