Беларускі Гаюн: Росія накопичує в Білорусі сили для ракетного удару по Україні

Беларускі Гаюн: Росія накопичує в Білорусі сили для ракетного удару по Україні

Росія накопичує у Білорусі значні сили для масованого ракетного удару по Україні, повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн.
Активісти на підставі супутникових знімків склали список техніки та об'єктів, що знаходяться у білоруській Зябрівці, де 11 серпня стався вибух.
"Аналіз обстановки на аеродромі доводить, що ймовірність ракетного обстрілу території України не просто зберігається, а схоже, що йде підготовка до масованого ракетного удару по території України найближчими тижнями. Про це свідчить і те, що з моменту останнього масованого обстрілу — 28 липня — з території Білорусі по Україні не випущено жодної ракети", — заявляє група.

Група з'ясувала, що на аеродромі знаходяться від 10 до 14 одиниць зенітно-ракетного комплексу С-400 Тріумф, три радіолокаційні станції КАСТА-2Е2 та 48Я6 Підліт, два зенітні комплекси Панцир. Також там розташований склад боєприпасів із мінімумом 15-60 ракет для ЗРК С-300/400. Активісти також з'ясували, що російські військові літаки Іл-76 підвозять ракети для С-400 до аеропорту Гомель, звідки їх везуть до Зябрівки.
Режим диктатора Олександра Лукашенка підтримує Росію у повномасштабній війні проти України. Російські окупаційні війська та танки наступали на північ України з території Білорусі. Там розміщено установки, з яких по містах України запускають ракети. Росія використовує для своєї повномасштабної агресії аеродроми та повітряний простір Білорусі, білоруську інфраструктуру та лікарні, перевозить білоруською територією свою зброю та техніку.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram