СБУ оголосила у міжнародний розшук екснардепа від “Партії регіонів” Маркова

СБУ оголосила у міжнародний розшук екснардепа від “Партії регіонів” Маркова

СБУ оголосила у міжнародний розшук екснардепа від "Партії регіонів" Ігора Маркова, якого раніше звинуватили у колабораційній діяльності.
Про це повiдомляють Служба безпеки України у Telegram, Офіс генерального прокурора у Telegram, джерела УП в правоохоронних органа.

"В основу нової підозри лягли його останні дії та заклики щодо війни. Він, як так званий експерт, в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни меж території України, заперечував агресію РФ і транслював тези про росіян.
У зв'язку з оголошенням у міжнародний розшук тепер ця особа нев’їздна до цивілізованих країн".

Правоохоронці не називають прізвище, однак, за даними УП, фігурантом справи є колишній народний депутат України 7-го скликання та ексдепутат Одеської міської ради Ігор Марков, який у 2014 році виїхав на територію РФ.
В СБУ додали, що наразі екснардепа підозрюють за такими статтями Кримінального кодексу:
ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками); ч. 1, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ст. 436 (пропаганда війни); ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).
Передісторія:
23 червня стало відомо, що правоохоронці повідомили про підозру в колабораційний діяльності колишньому народному депутату України Ігорю Маркову. До цього співробітники Служби безпеки України викрили факти фінансування колишнім ним незаконних збройних формувань так званих "ДНР" та "ЛНР".

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram