Нацбанк намагається зупинити зростання долара

Нацбанк намагається зупинити зростання долара

У ситуації, коли в країні триває війна, а Національний банк нестримно друкує гривню, щоб покрити дефіцит бюджету, курс долара вирвався на волю і вже оновив багаторічні максимуми.
Вчора оптові обмінні пункти столиці продавали готівкового "американця" по 40,50 гривень, а сьогодні незадовго до обідньої перерви цінники на продаж перевалили через позначку 41.
На жаль, головний банк країни не вигадав нічого кращого, ніж вкотре звинуватити "спекулянтів" у зростанні курсу долара. За інформацією порталу "Курс України", до відомої будівлі на вулиці Інститутській, 9 напередодні було запрошено керівників великих мереж обмінників, де заступник голови правління НБУ Катерина Рожкова в ультимативній формі вимагала виставити 28 липня курс продажу долара "не вище 40 гривень". У разі відмови пригрозили скасувати ліцензії.
В результаті представники обмінних пунктів, що належать до цих мереж, у різних містах сьогодні вранці отримали таке повідомлення:
Про те, що Нацбанк намагається всіма правдами і неправдами утримати долар від зростання вище за рівень 40 гривень, побічно підтвердив і директор Департаменту відкритих ринків НБУ Олексій Лупін, який два дні тому розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook таке повідомлення:
Дії керівництва регулятора дуже нагадують відомий анекдот про сержанта Іванова, якому наказали зупинити потяг:
– Сержант Іванов, терміново зупиніть потяг!
– Потяг, стій! Раз, два!
От тільки курс долара – це не потяг із анекдоту. І вербальними інтервенціями та погрозами його не зупинити. Потрібно шукати інші варіанти.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram