Львів накрило сильною грозою та градом: вулиці затоплені, транспорт стоїть

Львів накрило сильною грозою та градом: вулиці затоплені, транспорт стоїть

Львів 5 липня накрила найсильніша гроза із градом. Вулиці міста затопило, весь міський електротранспорт зупинився. Місцями є перебої з електроенергією у будинках.
Перша грозова хвиля відбулася у Львові близько 16:00. Злива закінчилася буквально через 10 хвилин. Проте за півгодини почала блискати блискавка, гриміти грім, і гроза з новою силою обрушилася на місто.

Вулиці у центральній частині затопило і замість проїжджої частини утворилися річки. Весь міський електротранспорт зупинився.
"У зв'язку з негодою частина електротранспорту у місті тимчасово не курсує. Фіксуємо підтоплення на вул. Стуса, вул. Сахарова, вул. Під Дубом та вул. І. Франка. З цієї причини виникли перебої у роботі громадського транспорту. Комунальні бригади очищають водоприймачі.
Щойно стіче вода – робота електротранспорту відновиться. Попередньо зафіксовано станом на 19.08 підтоплення близько 20 дахів", – Андрій Москаленко, перший заступник мера Львова.

У Львівському регіональному центрі з гідрометеорології України попереджають, що 5 та 6 липня можливі сильні зливи, у горах можливе утворення селів та вода у річках може сильно піднятися.
Можливі пориви вітру до 15-20 м/с. У регіоні оголошено штормове попередження.
Також у місті тимчасово не працюють лінії екстреної допомоги.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україну йдуть сильні грози, зливи та похолодання.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram