РФ захотіла обговорити з США новий договір з ядерної безпеки

РФ захотіла обговорити з США новий договір з ядерної безпеки

Посол Росії в США Анатолій Антонов запропонував Вашингтону приступити до переговорів з розробки договору, який прийде на зміну СНО-3. Держдеп раніше говорив про зацікавленість у продовженні договору після 2026 року.
Він запропонував почати "працювати над тим, що прийде на заміну".
"Через кілька років – у 2026 році – він (договір) закінчиться. Чи відповідає національним інтересам США те, що у нас не буде контактів між військовими, дипломатами зі стратегічної стабільності? Мені здається, що ні", – сказав Антонов.

Помічник держсекретаря США Меллорі Стюарт на початку червня заявила, що США хочуть "зберегти після 2026 року ліміти на російські системи, що покриваються СНО-3". Вона зазначала, що Вашингтон хоче "обмежити нові типи ядерних систем, які розробляє Росія".
Зазначимо, договір про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь був підписаний у 2010 році в Празі, а набув чинності в лютому 2011 року. Угода передбачає зменшення кількості ядерних бойових зарядів обома країнами до 1550. Число міжконтинентальних ракет, а також снарядів на підводних човнах і стратегічних бомбардувальниках не повинно перевищувати 700.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram