Президент Грузії: треба було запросити Зеленського до парламенту

Президент Грузії: треба було запросити Зеленського до парламенту

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що парламенту країни потрібно було також запросити для виступу президента України Володимира Зеленського, як це зробили інші країни. Про це, посилаючись на її ексклюзивне інтерв'ю на телеканалі "Палітраньюс".
"Ми, напевно, одна з небагатьох країн у Європі, де Зеленському не була дана можливість виступити з промовою в парламенті. Адже це не вимагає нічого іншого, окрім тотальної, моральної солідарності?! Нам потрібно було запросити Зеленського до парламенту Грузії!" – заявила Зурабішвілі.

За словами президента, від Грузії ніхто не просить прояву такої солідарності з Україною, яка перевищує її сили.
На питання ведучої, чи це меседж владі, уряду та парламентській команді, коли вона говорить про прояв тотальної солідарності, Саломе Зурабішвілі заявила, що вона "ні в кого не збирається пускати стріли".
"Хто сприйме це як стрілу на свою адресу, нехай сприймає. Я кажу, що нам потрібно було запросити Зеленського до парламенту Грузії! Це всім зрозуміло. Також, на мій погляд, 26 травня, у день, який було проведено під егідою євроінтеграції, на фасаді парламенту, на якому були вивішені прапори ЄС та Грузії, могли бути і прапори України та Молдови.Неважливо, чи я це пропонувала правлячій команді.Якщо це тріо разом йде у напрямку євроінтеграції, а Україна – це головна сьогоднішня причина прискорення цього процесу, напевно , нам потрібно це визнати та знати, як бути вдячними”, – заявила президент Грузії.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram