США вивільняють 40 млн барелів нафти для стримування цін

США вивільняють 40 млн барелів нафти для стримування цін

Міненерго США оголосило про вивільнення з резервів наступних 40 млн барелів нафти для стримання високих цін на енергоносії через російську війну проти України. Про це заявила пресслужба міністерства.
Заява є частиною плану президента США Джо Байдена, оголошеного 31 березня, про вивільнення одного мільйона барелів сирої нафти на день протягом шести місяців, аби ослабити світові проблеми з поставками, спричинені війною РФ проти України.
Так, згідно з заявою у вівторок, з резерву вивільнять до 40,1 мільйона барелів сирої нафти з поставкою у червні-серпні. Заявки від компаній на поставки приймаються до 1 червня, а до 10 червня всі контракти будуть укладені.
Американський нафтовий резерв має найбільший у світі запас сирої нафти для надзвичайних ситуацій. Федеральні запаси зберігаються в підземних соляних печерах на чотирьох сховищах у Техасі та Луїзіані.
Вивільнення заявлених обсягів відбувається поетапно. Перші 90 млн барелів будуть випущені в період з травня по середину серпня. До них входять 20 млн барелів, заявлені на травень ще до оголошення Байдена, 30 мільйонів барелів, заплановані на квітень (після оголошення), і щойно оголошені 40 млн барелів.
Решта 90 мільйонів барелів будуть випущені в період з серпня по жовтень.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram