МВС: на Київщині виявлено 13 потерпілих від сексуальних злочинів РФ

МВС: на Київщині виявлено 13 потерпілих від сексуальних злочинів РФ

За місяць роботи на Київщині спеціальна поліцейська мобільна група виявила 13 потерпілих від сексуальних злочинів, вчинених окупантами. Про це, посилаючись на заступницю міністра внутрішніх справ України Катерину Павліченко, повідомляє прес-служба МВС.
Указано, що за цей період:
опрацьовано 21 населений пункт; опитано близько 340 осіб; виявлено 13 потерпілих від сексуальних злочинів; розпочато досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами вчинення зґвалтувань російськими окупантами.
"З 10 травня така група працює на Сумщині. Далі будемо розширюватися на інші деокуповані області", – зазначила Павліченко.

Наголошується, що спеціалісти у складі групи мають відповідний досвід роботи з постраждалими від насильства, а також роботи з дітьми. Поліцейські та психологи спілкуються з місцевими жителями, а також інформують та роз’яснюють куди потрібно звернутися по допомогу.
Загалом щодо документування та розслідування сексуальних злочинів поліція працює у двох напрямках: перевіряє всю інформацію онлайн та опрацьовує населені пункти, які були під окупацією, пояснюють в МВС.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram