Бундестаг позбавив Шрьодера особливих прав за підтримку Путіна

Бундестаг позбавив Шрьодера особливих прав за підтримку Путіна

Бюджетний комітет Бундестагу позбавив колишнього канцлера Герхарда Шрьодера деяких особливих прав. Санкції послідували у зв'язку з його підтримкою політики президента Росії Володимира Путіна. З посиланням на Tagesspiegel.
Повідомляється, що також прийнято рішення закрити офіс колишнього канцлера. При цьому Шрьодер як і раніше має право на пенсію і особистий захист. Хоча коаліція ще планує скасувати пенсію у зв'язку з нанесенням шкоди міжнародній репутації Німеччини.
Шрьодер піддався жорсткій критиці за близькість до Путіна та посади в російських державних компаніях. Він займає керівні пости в трубопровідній компанії Nord Stream і "Роснафті".
Керівництво правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) навіть просило його вийти з партії через іміджеві ризики.
Зазначається, що сьогодні Європейський парламент проголосував за санкції щодо Шрьодера. У резолюції йдеться, що він продовжує діяти в інтересах російських енергетичних компаній, таких як "Роснефть", в той час як інші колишні західні політики пішли з посад в російських компаніях.
До цього Міністерство фінансів Німеччини вирішило припинити фінансування офісу колишнього канцлера за його особисту багаторічну підтримку Путіна.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram