В Україні найближчим часом з’явиться препарат від COVID-19

В Україні найближчим часом з’явиться препарат від COVID-19

Протиковідний препарат Молнупіравір закупили за рахунок держбюджету. Міжнародна організація Crown Agents вже передала Україні 50 тисяч курсів. Ще 110 тисяч курсів надійдуть в країну до кінця травня. Про це 18 травня повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.
"Незважаючи на війну, ми повинні дбати і про хворих на ковід. Тому вдячні компанії Crown Agents за співпрацю та оперативне забезпечення ліками. Перше постачання препарату вже розподілено по регіонах і почне доставлятися в заклади охорони здоров'я найближчим часом", – відзначив перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

Молнупіравір – це препарат прямої дії. Він блокує фермент, потрібний вірусу, щоб відтворити генетичний код, і так запобігає розмноженню вірусу і знижує ризик тяжкого перебігу хвороби.
У світі ці ліки використовують для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику, наприклад: надмірна вага, вік понад 60 років, цукровий діабет, хвороби серця. В Україні препарат також використовуватимуть для лікування пацієнтів із груп ризику.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram