Голова Мінфіну США закликала Європу збільшити допомогу Україні

Голова Мінфіну США закликала Європу збільшити допомогу Україні

Міністр фінансів США Джанет Йеллен закликала лідерів європейських країн збільшити фінансову допомогу Україні на тлі російської агресії. Про це вона заявила на Брюссельському економічному форумі 2022 року, із посиланням на американський Мінфін.
"Відверто прошу всіх наших партнерів приєднатися до нас у збільшенні фінансової підтримки Україні. Наші спільні зусилля мають вирішальне значення для того, щоб українська демократія переважала агресію путіна", – сказала Йеллен.

Вона звернула увагу на те, що протягом кількох місяців, доки не відновиться система зі стягнення податків, Україні будуть потрібні бюджетні кошти для оплати праці солдатів, службовців, виплати пенсій, а також для функціонування економіки, яка задовольняє основні потреби громадян.
"У найкоротші терміни Україні доведеться відновлювати критично важливі комунікації та послуги. Зрештою Україні знадобиться величезна підтримка та приватні інвестиції для реконструкції, подібно до плану відновлення в Європі після 1945 року. Україні доведеться робити це крок за кроком, але ми можемо допомогти сьогодні. Зрозуміло , що вже оголошена двостороння та багатостороння підтримка не буде достатньою для задоволення потреб України навіть у короткостроковій перспективі", – наголосила Йеллен.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram