El Pais: ЄС може профінансувати нафтопроводи в Угорщині для підтримки ембарго

El Pais: ЄС може профінансувати нафтопроводи в Угорщині для підтримки ембарго

Європейський союз сподівається найближчими днями досягти консенсусу з Угорщиною з питання ембарго, щоб схвалити шостий пакет санкцій проти Росії. Так, Єврокомісія веде переговори з урядом Віктора Орбана про інвестиційну програму ЄС, яка допоможе послабити залежність країни від російської нафти.
Про це пише іспанське видання El Pais.
За даними джерел видання, план буде супроводжуватися перехідним періодом для припинення імпорту російської нафти в деякі країни-партнери ЄС. В цей період передбачається використовування для будівництва нової інфраструктури. Ті ж джерела впевнені, що ймовірна угода між Брюсселем і Будапештом дозволить затвердити санкції на цьому або, найпізніше, наступного тижня.

Міністри закордонних справ ЄС, що зустрічаються в понеділок у Брюсселі, обговорять вето Угорщини, хоча, за словами дипломатичних джерел, шансів на його подолання немає.
Однак Брюссель упевнений, що підтримка Орбаном санкцій буде забезпечена в короткостроковій перспективі завдяки багатомільйонним зобов'язанням з європейських інвестицій в енергетичну безпеку Угорщини.
Джерела в ЄС сподіваються, що угода піде за схваленням в середу оновленого Плану ЄС, що отримав назву REPowerEU, щодо швидкого зниження залежності від вуглеводнів.
У проєкті документа, пропонується частково перенаправити численні статті бюджету ЄС, включаючи фонди згуртування і спільної сільськогосподарської політики, на проекти з відновлюваної енергії, енергоефективності та розподільної інфраструктури.
Раніше повідомлялося, що Угорщина вирахувала ціну згоди на введення нафтового ембарго щодо РФ.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram