Сім’ї захисників Маріуполя звернули за допомогою до лідера Китаю

Сім’ї захисників Маріуполя звернули за допомогою до лідера Китаю

Родичі захисників Маріуполя звернулися до лідера Китаю Сі Цзіньпіна із проханням приєднатися до порятунку українських військових.
Про це йдеться на брифінгу родичів маріупольських бійців.
"Ми віримо, що сильний і благородний Китай здатний приймати нелегкі рішення в ім'я блага, адже стоїть на сторожі цінностей. Ми просимо високошанованого Сі Цзіньпіна виявити велике кохання, велику турботу про світові цінності, долучитися до порятунку захисників Маріуполя", – заявила дружина одного з військових.

Також батько одного з воїнів маріупольського гарнізону з полку "Азов" зазначив, що Україна просить вивезти тіла загиблих та поранених за процедурою екстракції до третьої країни, нейтральної, де вони залишатимуться до кінця бойових дій в Україні.

"Ми просимо главу КНР вжити необхідних заходів для процедури екстракції, виступити третьою стороною та гарантом безпеки. Китай має вплив на Росію та персонально на Путіна. Часу у наших воїнів, героїв майже не залишилося. З кожною хвилиною затягування ми позбавляємо їх шансу на життя ", – Заявив він.

Раніше ми повідомляли, що Україна не припиняє спроб врятувати з Маріуполя та заводу "Азовсталь" всіх наших людей. Наразі тривають складні переговори про наступний етап евакуаційної місії – вивезення тяжко поранених та медиків.
Також ми писали, що зараз українська сторона веде переговори про евакуацію 60 людей з "Азовсталі" в Маріуполі. Насамперед намагаються витягти тих, хто отримав тяжкі поранення.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram