“Вторгнення спровокувала ПЦУ”: ВР обговорить заяви синоду УПЦ наприкінці травня

“Вторгнення спровокувала ПЦУ”: ВР обговорить заяви синоду УПЦ наприкінці травня

Твердження Української православної Церкви про те, що вторгнення РФ було спровоковано, у тому числі, створенням Православної церкви України, розглянуть у Верховній Раді, проте лише наприкінці травня. Про це заявив народний депутат із фракції "Слуга народу" Микита Потураєв.
Напередодні синод УПЦ оприлюднив заяву, у якій поскаржився на громадян, які вимагають заборонити її діяльність на території України.
"Усі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства Петра Олексійовича Порошенка та руйнівної ідеології Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ стала однією з причин військового вторгнення в Україну", — ішлося в ньому.

У свою чергу, у "Слузі народу" запевнили, що ці звинувачення будуть розглянуті на парламентських слуханнях.
"Ще до того, як з’явилася інформація про результати синоду, ми вирішили на комітеті (з питань гуманітарної та інформаційної політики — ред.) провести слухання щодо ролі церков: що відбувається з церквами і насамперед з тією церквою, керівний орган якої знаходиться на території держави-агресора і контролюється нею… Ми попередньо плануємо ці слухання на кінець травня", — повідомив Потураєв.

При цьому, він висловився проти того, щоб давати привід РФ звинувачувати Україну в "переслідуваннях якихось громадських груп".
"Ми чітко будемо відстоювати інтереси державні, інтереси національної безпеки та оборони, але робитимемо це таким чином, щоб ворог не мав змоги паплюжити Україну зайвий раз", — додав нардеп.

Поділитись новиною
Facebook Twitter Telegram